JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT

JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT
Klik Kanan & Save Serta Besarkan Untuk Lebih Jelas

Friday, October 16, 2009

DUN PERAK DIBUBARKAN SELEPAS HARI RAYA HAJI ?

KRISIS PERAK YANG BERLARUTAN SEJAK RAMPASAN KUASA OLEH REJIM BEE END SEJAK AWAL TAHUN INI BERKEMUNGKINAN MENJADI PILIHAN TERAKHIR UNTUK MENGADAKAN PILIHANRAYA DI NEGERI ITU.

MENGAMBIL KIRA KEMENGAN UNDI POS OLEH BN DI BAGAN PINANG BARU-BARU INI, MEREKA KIAN YAKIN DAN BONGKAK UNTUK MEMPERTAHANKAN NEGERI ITU.

PEMBUBARAN ITU MUNGKIN DIADAKAN SERENTAK DENGAN DUN SARAWAK, IAITU TAKTIK SAMA YANG DIGUNAKAN DALAM PILIHANRAYA HATRIK (prk DUA BUKIT 1 BATANG), YANG MENYAKSIKAN JENTERA PAKATAN BERPECAH YANG AKHIRNYA MENYAKSIKAN DUN BATANG AIR BERJAYA DIPERTAHANKAN OLEH REJIM BN DAN MENYAKSIKAN PARLIMEN BUKIT GANTANG DIMENANGI PAKATAN.

PARLIMEN BUKIT BUKIT GANTANG MENYAKSIKAN JENTERA PAKATAN BERGABUNG KUKUH TERMASUK MENYAKSIKAN SOKONGAN LUAR BIASA OLEH PELBAGAI KAUM.

PILIHANRAYA SARAWAK BAKAL DIADAKAN SELEPAS HARI RAYA HAJI KERANA BN DI NEGERI ITU KIAN BERSEDIA TERMASUK PERUNTUKAN BERBILION RINGGIT KE NEGERI ITU SEJAK AWAL TAHUN 2008.

SILA BACA BERITA BERNAMA BERIKUT. APA TUJUAN TIMBALAN PENGARAH PILIHANRAYA PERAK INI ???

Pejabat Pilihan Raya Negeri Perak akan mempamerkan nama-nama mereka yang telah mendaftar sebagai pemilih baru dan pertukaran alamat tempat mengundi bermula dari 1 Julai 2009 hingga 30 September 2009.

Timbalan Pengarah Pilihan Raya Negeri Perak, Che Wan Muhammed Salleh Wan Adnan dalam satu kenyataan hari ini berkata, mereka yang telah mendaftar pada tarikh tersebut diminta untuk menyemak nama di tempat-tempat berikut iaitu pejabat Pilihan Raya Negeri Perak, Pejabat Pos, Pejabat Penghulu dan pejabat-pejabat daerah.

Tempoh pameran selama seminggu bermula Selasa depan (20 - 26 Oktober 2009), katanya.

Katanya sebarang pertanyaan boleh menghubungi pejabat-pejabat Pilihan Raya Negeri Perak di nombor telefon 05-2494113, 05-2494120 dan 05-2494121.

—BERNAMA

No comments: