JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT

JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT
Klik Kanan & Save Serta Besarkan Untuk Lebih Jelas

Saturday, November 14, 2009

SELANGOR - PERTEMBUNGAN ANWAR NAJIB BERMULA

NAJIB MONGOLIA SEJAK JADI PM TELAH MELANTIK DIRINYA SEBAGAI PENGERUSI PERHUBUNGAN UMNO DAN BN DI SELANGOR.

SEJAK ITU PELBAGAI GERAK SARAF DILAKUKAN UNTUK MERAMPAS KERAJAAN PILIHAN RAKYAT DI SELANGOR TERMASUK CUBAAN MENGAJAK SERAMAI MUNGKIN WAKIL RAKYAT PAKATAN UNTUK MELOMPAT MENYOKONG REJIM BN DI SELANGOR.TERBARU, TINDAKAN BODOH UMNO MENERIMA WAKIL RAKYAT BERMASALAH DARI KEADILAN IAITU BADRUL UNTUK MENYOKONG BN SELAIN BERTERUSAN MENGGANGGU PENTADBIRAN PAKATAN.SAMADA SECARA KEBETULAN ATAU TIDAK, PERLANTIKAN ANWAR SEBAGAI PENASIHAT EKONOMI SELANGOR MENJADIKAN PERTEMBUNGAN DUA MANUSIA ITU SEMAKIN MENARIK.HARUS DIINGAT, ANWAR IALAH MANTAN MENTERI KEWANGAN DAN KETUA UMUM KEADILAN MANAKALA NAJIB IALAH PENGERUSI BN/UMNO DAN KINI JUGA MENTERI KEWANGAN.DALAM ASPEK LAIN, NAJIB JUGA SEBENARNYA BANYAK MENIRU CARA ANWAR MENGURUSKAN SESUATU PERKARA. CONTOHNYA, ANWAR SEBELUM INI IALAH PENGERUSI KEADILAN BAGI SABAH SARAWAK SEBELUM MENYERAHKANNYA KEPADA PIMPINAN UTAMA PARTI ITU.

MANAKALA NAJIB PADA MASA INI IALAH PENGERUSI BAGI HAL EHWAL BERKAITAN PERIBUMI DI KEDUA-DUA NEGERI ITU SEHINGGA KINI.SEBELUM ITU, NAJIB SEBAIK MERAMPAS JAWATAN PERDANA MENTERI DARI PAK LAH MELALUI GERAKAN SARAF DAN TERANCANG, SELEPAS ITU BANYAK MELANTIK BEKAS ORANG KUAT ANWAR UNTUK MELAWAN ANWAR.

LIHAT SAHAJA PERLANTIKAN AHMAD ZAHID HAMIDI SEBAGAI PENGERUSI UMN0 PULAU PINANG. SEDANGKAN KITA TAHU ANWAR IALAH AHLI PARLIMEN PULAU PINANG DAN AHMAD ZAHID HAMIDI IALAH BEKAS SETIAUSAHA POLITIK ANWAR SEMASA ANWAR DI DALAM UMNO.

ZAHID JUGALAH ORANG YANG TERAWAL MENYATAKAN SOKONGAN KEPADA ANWAR SEMASA DIPECAT OLEH MAHATHIR PADA TAHUN 1998.

BEGITU JUGA DI PERAK, SEBAIK BN MERAMPAS NEGERI ITU DARI PAKATAN RAKYAT, NAJIB MELANTIK ZAMBRY YANG JUGA BEKAS ORANG KUAT ANWAR SUATU KETIKA DAHULU SEBAGAI MB PERAK.

BEGITU JUGA DI SABAH, BEKAS KETUA MENTERI SABAH YANG TERPINGGIR DI ZAMAN PAK LAH, IAITU SAID KERUAK DILANTIK OLEH NAJIB SEBAGAI TIMBALAN PENGERUSI PERHUBUNGAN UMNO SABAH DAN DIFAHAMKAN BELIAU AKAN DILANTIK SEBAGAI KETUA ENTERI SABAH SELEPAS PRU 13.

USAHA INI TELAH DILAKUKAN LAMA SEBELUM INI TERMASUK MENGHUMBAN SHAFIE APDAL KE KEDAH, SUATU TINDAKAN BODOH DAN SENGAJA MENGURANGKAN PENGARUH SHAFIE DI SABAH.

KERUAK IALAH ORANG KUAT ANWAR SEMASA ANWAR DI DALAM UMNO DAHULU. MALAH ADIK KEPADA KERUAK SEBELUM INI PERNAH DILANTIK SEBAGAI PENGERUSI KEADILAN SABAH, SEBELUM MELETAK JAWATAN KERANA TIDAK SEHALUAN DENGAN JEFFRY KITINGAN.

HABIS...

ANWAR DI BERI GAJI RM1 SEBAGAI PENASIHAT EKONOMI SELANGOR

Ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini dilantik sebagai penasihat ekonomi kerajaan Selangor dan untuk tugasnya itu beliau akan dibayar gaji RM1 sebulan.

Demikian umum Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim ketika menggulung perbahasan belanjawan Selangor 2010 doi Dewan Negeri Selangor hari ini.

Katanya, perlantikan Anwar akan merangsang dan menjana pertumbuhan ekonomi negeri.

Anwar merupakan Menteri Kewangan sehingga beliau dipecat pada tahun 1998.

Semasa negara dilanda Krisis Kewangan Asia 1997, Anwar dalam kapasitinya sebagai Menteri Kewangan merumuskan pakej mendisplinkan kewangan negara dengan memotong perbelanjaan kerajaan sebanyak 18 peratus, memotong gaji para menteri dan menghentikan pembinaan projek mega.

Anwar menyerang terus gejala rasuah yang berleluasa dalam struktur kerajaan dengan melaksanakan audit telus terhadap konglomerat dan empayar perniagaan yang beliau dapati mengelak dari membayar cukai dan mengenakan bayaran tinggi untuk projek-projek kerajaan.

Majalah Times menobatkan Anwar antara 10 manusia paling berpengaruh di dunia ini, dan sejak Mac 2006, Anwar adalah Presiden Kehormat di Institut Account Ability Sosial dan Etika yang berpangkalan di London.

Perlantikan ini penting bagi membantu kerajaan negeri meningkatkan pertumbuhan ekonomi melalui pelaburan dan juga mempromosikan Selangor sebagai pusat perbankan Islam di rantau ini.

“Oleh sebab itu kita telah bersetuju, Pakatan Rakyat sendiri telah bersetuju supaya kerajaan negeri selain daripada melantik penasihat-penasihat tersebut, melantik Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Penasihat Ekonomi kepada Kerajaan Negeri Selangor bagi maksud menjana pertumbuhan ekonomi dan meningkatkan pelaburan,” kata Tan Sri Khalid Ibrahim.

Anwar Ibrahim merupakan calon yang sesuai kerana beliau berpengalaman dalam bidang ekonomi dan pelaburan antarabangsa.

Selain itu, Anwar juga merupakan penasihat kepada bank-bank Islam yang terbesar di dunia.

“Saudara Anwar telah bersetuju dan menerima perlantikan ini dengan elaun tetap sebanyak RM1.00 sebulan kalau lebih dari itu dia tak akan kerja kita dah bersetuju dan berterima kasih kerana ada orang nak datang sokong kerajaan negeri Selangor dalam usaha ini, jadi kalau ada trip promosi pelaburan, kita akan bawa dia untuk dapat memperkukuhkan hubungan kita,” kata Khalid.

No comments: