JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT

JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT
Klik Kanan & Save Serta Besarkan Untuk Lebih Jelas

Thursday, July 15, 2010

Permit di Sambung kerana mahu pancing PAS kepada Umno?

Rejim Bn melalui keldainya, KDN, secara tiba-tiba meluluskan semula permit Harakah dalam keadaan propaganda kerjasama Umno-PAS ditimbulkan.\

skrip yang sama ini merupakan skrip kitar semula yang sering digunakan oleh rejim itu kononnya untuk kepentingan Islam di negara ini.

soalnya, sesudah menuduh PAS sesat, mengkhianati mejoriti muslin di Kelantan melalui royalti minyak dan menafikan hak muslim di Kedah melalui penarikan wang rakyat Kedah mencecah jutaan ringgit, tiba-tiba propaganda Umno-PAS ditimbulkan kembali.

so, PAS jangan terpedaya dengan kelulusan semula permit itu yang bertujuan memujuk parti PAS untuk bekerjasa dengan Umno.

Rakyat tidak mungkin lupa dengan kezaliman umno terhadap masyarakat muslim di negara ini.

Siapa yang meluluskan judi, arak, kelab malam dan pulyhan kezaliamn bn terhadap rakyat negara ini sejak lebih 50 tahun lalu? jawapanya, Umno.

Umno kata perjuangkan Islam, sebutkan pada saya, presiden Umno mana yang memakai tudung, jika benar Umno serius untuk melaksanakan Islam?

lagipun, kelulusan permit itu bersifat zalim dengan had edarannya untuk ahli parti itu sahaja dan hanya boleh dijual di markaz parti itu.

Ini permainan yang zalim dalam persaiangan sebenar dan ternyata bn bacul, pengecut dan anak betina dalam peperangan sebanar.


KDN perbaharui permit penerbitan Harakah
Jul 15, 10 10:03am
Kementerian Dalam Negeri (KDN) memutuskan untuk memperbaharui permit penerbitan lidah rasmi PAS, Harakah, dengan memberi amaran keras supaya ia hanya dijual di markas dan pejabat urusan parti itu sahaja.

Permit penerbitan akhbar itu tamat pada 7 Julai lepas.

Setiausaha Bahagian Kawalan Penerbitan & Teks AL-Quran kementerian itu Datuk Zaitun Ab Samad berkata keputusan untuk memperbaharui permit penerbitan Harakah dibuat setelah KDN berpuas hati dengan kerjasama, penjelasan dan janji pihak pengurusan Harakah untuk mematuhi syarat-syarat permit penerbitan serta Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.

Menurutnya, pihak pengurusan Harakah memberi perhatian serius terhadap surat tunjuk sebab yang dikeluarkan oleh KDN dan telah menunjukkan kerjasama yang baik.

Pengerusi Jemaah Pengarah Harakah Datuk Mustafa Ali dan Pengarah Urusan Datuk Kamarudin Jaafar telah datang berjumpa Ketua Setiausaha kementerian Datuk Seri Mahmood Adam pada 12 Julai lepas untuk memberi penjelasan.

Zaitun berkata pihak Harakah juga telah menjawab surat tunjuk sebab pada 13 Julai dengan membuat akujanji akan mematuhi syarat-syarat permit penerbitan seperti mencetak perkataan "Untuk Ahli Sahaja" dan menghantar lapan naskhah setiap keluaran Harakah kepada kementerian sebaik sahaja ia dicetak.

"Kementerian akan sentiasa memantau penerbitan Harakah untuk memastikan pematuhan," katanya. - Bernama

No comments: