JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT

JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT
Klik Kanan & Save Serta Besarkan Untuk Lebih Jelas

Sunday, July 10, 2011

BERSIH di Sarawak : Adun KEADILAN turut ditahan

Polis Sarawak hari ini menahan 19 orang, termasuk ADUN Krian, Ali Biju di Miri dan Bintulu hari ini.

Pesuruhjaya Polis Sarawak Datuk Mohmad Salleh berkata seorang lelaki ditahan kerana memakai baju-T kuning yang bertulisan “Bersih” di Miri pada pukul 12 tengah hari.

Di Bintulu, beliau berkata 18 orang termasuk ADUN daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ali dan Ketua Cawangan Bintulu PKR, Paul Raja ditahan untuk siasatan mengikut Seksyen 47 Akta Pertubuhan 1966, di sebuah kedai kopi di kawasan komersil Parkcity pada pukul 2.15 petang.

NONE“Semua yang ditahan diambil keterangan. Seramai 17 daripada mereka telah dibebaskan dengan ikat jamin polis manakala dua lagi terus ditahan polis.

“Dua lagi ditahan polis kerana memakai baju kemeja-T kuning bertulisan Bersih,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Antara yang dibebaskan ialah Ali (kiri).

Di Kuching, keadaan tenang walaupun kira-kira 30 penyokong dan 12 ADUN DAP yang berbaju kemeja-T kuning berkumpul dan bersarapan di sebuah kedai kopi di Pusat Komersial Stutong di Kuching sejak pukul 8.30 pagi.

Sejam kemudian, 12 ADUN itu dibahagikan kepada empat kumpulan untuk mengadakan pendaftaran pengundi di pusat komersial BDC, King Centre, Tabuan Jaya dan Stutong.

Ketua Polis Daerah Kuching, ACP Mun Kock Keong berkata tiada kejadian yang tidak diingini dilaporkan di sekitar bandar raya Kuching.- Bernama

No comments: