JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT

JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT
Klik Kanan & Save Serta Besarkan Untuk Lebih Jelas

Friday, July 1, 2011

Siapa Hj. Paiman Hj. Abd Karim?

Setelah bertemu dengan beberapa orang (saksi) yang mengetahui tentang kejadian seorang pemuda dihalau dari Masjid Bandaraya, Likas baru-baru ini, DPP Sepangar telah dimaklumkan siapakah sebenarnya Hj. Paiman Hj. Abd Karim.

1. Beliau sebenarnya adalah bekas AJK Masjid Bandaraya, Likas.
2. Beliau juga adalah suami kepada Datuk Hjh Azizah Datuk Seri Panglima Mohd Dun (wakil rakyat UMNO dan juga Exco Wanita UMNO) yang kini menyandang jawatan di Kementerian Kerajaan Tempatan dan Perumahan Negeri Sabah. (rujuk disini: http://www.sabah.gov.my/adminstructure/govstructure.asp?section=statecabinet)

Hj. Paiman Hj. Abd Karim bersama isteri beliau (Datuk Hjh Azizah Datuk Seri Panglima Mohd Dun) pada majlis makan rasmi.

Kejadian yang berlaku itu juga sebenarnya bukanlah arahan rasmi pihak masjid kerana ianya adalah merupakan tindakan individu.

Sehubungan dengan itu, DPP Sepangar mengingatkan agar beliau tidak lagi mengulangi perbuatan tersebut kerana semata-mata isteri beliau adalah seorang menteri di Sabah.

Sepatutnya beliau harus memahami bahawa asas keharmonian masjid sebagai institusi yang menghubungkan silaturahim sesama Islam haruslah diutamakan.

Pada kesempatan ini, DPP Sepangar sekali lagi menyeru agar rakyat Malaysia umumnya dan rakyat Sabah khususnya bangkit menuntut pilihanraya yang bersih dan adil melalui program BERSIH.

Tuntutan BERSIH tidak seharusnya dilihat sebagai ancaman kepada kerajaan tetapi seharusnya dilihat sebagai memperbetulkan sistem Demokrasi Malaysia yang tempang akibat dari kebobrokan pemimpin UMNO/BN dalam mengurus tadbir.

Note: Nantikan pendedahan Dewan Pemuda PAS kawasan Sepanggar tentang aktiviti 'A DANCE MUSIC FESTIVAL' yang akan dianjurkan pada 2 Julai nanti. Pesta Maksiat terbesar Sabah-Labuan-Brunei.

http://passepanggar.blogspot.com/2011/06/siapa-hj-paiman-hj-abd-karim.html

1 comment:

Anonymous said...

Cuba dapatkan info yang benar!! kebanyakkan info yang salah terutama mengunakkan Masjid sebagai tempat perhimpunan politik!!!