JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT

JAWATAN KOSONG DUNIA AKHIRAT
Klik Kanan & Save Serta Besarkan Untuk Lebih Jelas

Saturday, January 9, 2010

Bagaimana Melayu Islam dimurtadkan...!!! Kenapa mereka tak ambil peduli..???


Mengapakah Komplek Gereja Kristian Terbesar akan dibina di Shah Alam di tengah-tengah kawasan yang majoriti penduduknya adalah orang Melayu yang beragama Islam? Adakah gereja ini akan digunakan nanti sebagai pusat mengkristiankan orang Melayu? Seperti yang kita sedia maklum sudah ada beberapa gereja seperti di Jalan Gasing, Petaling Jaya (berhampiran EPF) yang dibina khas untuk mengkristiankan orang Melayu. Ramai lagi yang akan murtad nanti kalau kita tidak tingkatkan bantahan kita.

Keputusan kerajaan UMNO-BN Dr Mahathir meluluskan pembinaan komplek gereja di Shah Alam tersebut di tengah-tengah kawasan Melayu tidak menghairankan. Bukankah Dr Mahathir , Hamid Othman dan pemimpin UMNO yang lain sentiasa memehak kepada orang-orang Melayu yang telah murtad.

Gereja terbesar di Asia itu telah dibenarkan oleh kerajaan Dr Mahathir untuk dibina ditengah-tengah kawasan Islam tetapi disebaliknya pula kerajaan UMNO-BN telah merobohkan satu surau kecil di pangsapuri Pandan Perdana, Ampang Kuala Lumpur dengan alasan, antara lainnya, kerana surau tersebut dibina dikawasan perumahan yang majoriti penduduknya terdiri dari kaum Cina.


Dan kerajaan UMNO-BN dikatakan sudah pun meluluskan cadangan Malaysia Airports Berhad untuk merobohkan Masjid Lapangan Terbang Subang atas alasan hendak membina sebuah Convention Centre bagi Terminal 1 Subang Airport. Mengapa Convention Centre tersebut dibina di lapangan terbang Subang dan tidak pula di KLIA seperti yang sepatutnya.

Desas-desus mengatakan niat sebenar kerajaan Dr Mahathir hendak musnahkan rumah Allah ini adalah kerana masjid ini merupakan antara masjid-masjid yang sangat aktif dalam menjalankan aktiviti dakwah Islamiah dan telah terus, tanpa takut dan gentar, mengadakan ceramah-ceramah oleh ulamak-ulamak yang inginkan pemerintahan Islam walau pun telah diberi amaran berulangkali oleh pihak berkuasa.

Dengan gejala murtad ini semakin berleluasa maka dipetek dibawah ini sebahagian dari rakaman kaset ceramah mengenai pendedahan ajenda Kristian untuk murtadkan orang Melayu yang diberi oleh saorang bekas Paderi kristian Melayu, En Salleh bin Omar agar dapat kita semua bayangkan dengan lebeh jelas lagi ancaman yang dihadapi oleh agama Islam kita, dan ancaman ini, terutamanya ancaman murtad menjadi begitu serius kerana Islam di Malaysia punyai musuh dalam selimut. Musuh Islam dalam selimut itu adalah Dr Mahathir dan UMNO.

(Ceramah En Salleh bin Omar, bekas Paderi)

Nama saya Salleh bin Omar, nama Kristian Joseph. Saya dilahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim dan emak saya berasal dari Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya menetap di Kedah, di Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawan tetapi gagal. Kami terpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong. Kami diberi layanan istimewa, tempat tinggal, makan dan minum, dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris.

Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, iaitu dari Kuala Lumpur, bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal di Seksyen 14, Jalan Gasing, Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing yang dibina khas untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga sekarang).

Setelah satu tahun saya tinggal disana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalam Bahasa Malaysia. Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin Agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong Wanita Kristian seluruh Indonesia.

Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru. Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1 bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia,Singapura dan orang Filipina.

Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar $60.00 sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke Singapura selama satu bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan. Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura. Beliau juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong Kristian Singapore. Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua pendakwah bersama 6 orang kawan. Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit $1,400.00, bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak.

Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh dan membawa saya bertemu Mufti Negeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan saya terus bertaubat.

Jumlah Melayu seramai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk negeri Perak dan Johor , di Perak di Manjoi dan Rapat Setia .

Cara hendak mengenali mereka Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari $60.00). Perempuan - berbaju putih skirt hitam dan reben hitam. Di Kuala Lumpur - Daya Bumi, Kota Raya dan Sg Wang Plaza.

Cara-cara berdakwah. Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal (asrama 120 katil, makan disediakan). Didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi sejenis air hitam (holy water). Setelah diberi minum, seminggu lidah menjadi hitam, tidak boleh mengucap, dan mendengar azan macam meletup telinga. Hal dakwah Islam tidak mahu.

Kewangan gereja $12.6 juta, sumber dari Sabah, Serawak , Filipina dan Singapura. Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini (terletak di Petaling Jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang, ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja.

Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victotia Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian- susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk. Di Ipoh Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untuk main-main saja, akhirnya dia bertaubat. Banting Kamariah bt Sidek - lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayar $165.00 sehari). Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke Nibong Tebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib. Punca terjebak dalam Kristian: 1). Desakan hidup 2). Kurang agama

(Kaset ceramah bekas Paderi, En Salleh Omar maseh ada dijual)

En Salleh Omar lah yang telah menawarkan cek sebanyak $10 juta kepada Yusof Nor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar di akhbar pada tahun 1982.

Setelah bertaubat dan kembali kepada Islam, En Salleh Omar telah dapat menarik semula 300-400 orang kembali kepada Islam. Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian.

Paderi Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan paderi itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid .

En Salleh Omar telah menceritakan bagaimana selepas mesyuarat 3 hari beliau hantar 6 orang pendakwah dan , tidak sampai sebulan 400 orang Melayu telah masuk Kristian di Melaka.

Target Kristian: Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah, dan dengan rock-pameran di kapal-kapal.

Cara untuk masuk Kristian Mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar nak dikesan)

En Salleh telah beri penerangan kepada 1. Polis Bukit Aman 2. Pusat Islam (untuk menyedarkan umat Islam) Seorang lagi bekas paderi Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah, Batu Gajah) pernah menjadi paderi selama 23 tahun. En Abd Rahman berdakwah di dalam bahasa Inggeris. Beliau sebagai padri dikenakan 4 syarat: 1). Tidak boleh hisap rokok 2). Tidak boleh minum arak 3). Tidak boleh makan benda-benda berdarah 4). Tidak boleh kahwin.

Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua paderi Indonesia) bapak Bruto yang menyediakan air ini. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat dan mereka didapati ada lesen. Ketua paderi Kamaruddin Hj Ahmad akui tiga negeri tidak boleh dimasuk Kristian iaitu, Kelantan, Kedah dan Terengganu. Pendakwah Kristian pernah dipukul hingga patah tangan.

PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN KEPADA ORANG ISLAM KITA

Wassalam.
Tarabulsi.

1 comment:

borneo keluar malaysia said...

saudara.....saya kurang setuju dgn pendedahan saudara....untuk saudara mengatakan kenyataan berat sebelah...bahawa holy water itu berwarna hitam...khas utk org islam saja...utk tindakan pengkristenan secara radikal ini tidak saya nafikan...ada kebenarannya...tapi jika saya katakan bahawa kami orang bangsa asal di borneo..sememangya menjadi permainan mubaligh kristian dan aktivivis islam dan agama lain seperti bahaii...ada yg datang buat gerja untuk target mereka di gereja masing2 d luar negeri...yg akhirnya jadi balai raya (gereja yg dibina...tmpt keramamaian etc...
ada yg cuba islamkan dari dulu utk tujuan politik....untuk mendapat pengaruh agama di dalm masyarakat.. melalui itu juga lah rencana mereka terbatas...di sabah berjaya melalui projek ic dr m...jika menyalahkan sebelah pihak juga tidak berguna...kerana pihak2 terbabit jika dalam konteks artikel saudara...islamisation and christianisation...keduanya sama saja bagi saya...kami yg merasa... org asli juga begitu...jika jheoa datang semua pakai songkok..jika mubaligh yg datang ada yg bawa bible...jika2 dua2 balik balik kepada aktiviti asal lah...jika paderi ada yg menjadi ulama...imam2 dan ilmuwan islam juga ada yg menjadi paderi...jadi untuk dibiaskan menjadi satu hala.. perbincangan ini tidak adil...jadi jika kepada saudara yang bagi saya juga sedikit radikal..seperti iklan jawatan kosong utk terjemahan dalam bahasa kadazan dan iban..itu juga berbaur politik...kenapa dua bahasa utama di sbh dan swk? itu cara yg paling ekspres saudara boleh fikirkan? jika tidak berjaya...apa mungkin cara seperti doktor m yg mungkin diguna pakai? pemberian ic seperti d sbh kpd warga asing (asalkan mereka muslim)... agama itu suci... saya percaya agama itu tidak perlukan paksaan...dorongan itu harus lahir dari contoh..bukan dari segi agresifnya kita "menjamu akal" org lain utk mengikut logika dan iman kita... jika dimurtadkan marah..tapi jika agama lain yg dimurtadkan? apa perasaan mereka? contoh yg tak baik di amerika telah menimbulkan minat terhadap islam...apa saudara mau tunjukkan radikal islamiyah saudara utk umat mula melahirkan minat terhadap kristen...jadi kita manusia ..itu semua jelas..ada yg radikal..ada yg desperate...islamkan sana...kristenkan sini....takut terpesong akidah...berbgai...CTH ISU KALIMAH (ALLAH) ... setahu saya , islam itu mudah...kenpa perlu rumitkan... iman=islam... islam= iman...kenapa perlu takut... kerja lbih kuat utk meberi imej yg baik...baru golongan muda tidak pandang serong...sedangkan gereja2 tidak mengalakkan "pembalasan" diatas gereja yang dirosakkan...dan lebih aib lagi demonstrasi di masjid... itu berbaur sentimen semangat jihad utk perang...itu cth yg tidak sihat..kerana di buat di ruma ibadah...dan yg tertangkap..juga remja melayau..pemuda melayu.."supposedly" muslim...
Nabi Muhammad juga tidak pernah mengharamkan "Allah" di dalam kitab injil d tanah arab sepanjang hayat beliau...kenapa kita perlu pertikai contoh yang baginda sudah beri...kita perlu nilai semula utk berbuat berfikiran sempit itu meberi gmbrn yg tak baik utk agama..jadi yg pesongkan siapa?
org tidak mudah lupa isu2 sebegini...9/11 d usa mungkin titik tolak kebangkitan islam d amerika dan eropah..isu kalimah "Allah" mungkin jadi titik tolak bagi kebbangkita kristian pula?
siapa tahu? fikir2kanlah..renung2kanlah...
selamat beramal...heee....